Altınçim Parkı yeniden canlandırılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde de vatandaşların dinlenebileceği sosyal alanlar oluşturmaya devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye bu kapsamda 45 bin metrekarelik Kavaklık Altınçim Parkı'nı canlandırmak için yeni projeler uyguluyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, yaptığı açıklamada, 20 bin metrekare yeşil alan, 7 bin 100 metrekare Alleben Deresi, 13 bin 600 metrekare yürüyüş alanları ve 3 bin 500 metrekare meydanlarıyla toplam 45 bin metrekarelik Kavaklık Altınçim Parkı'nı yeniden canlandırmak için bir proje hazırladıklarını söyledi.

Altınçim Parkı'ndaki çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi veren Sülü, ?Parkta bir kafeterya, iki büfe, iki tuvalet ve çocuk oyun alanları bulunuyor. Ayrıca, Kavaklık Caddesi'nden parka giriş tarafında su gösterisiyle güzel bir görüntü oluşturan bir havuz ve oturma gruplu mini bir meydan da proje içerisinde yer alıyor. Fevzi Çakmak Bulvarı ve Mehmet Apaydın Sokağı'nın kesiştiği köşede gerçekleştireceğimiz düzenlemede, halkın toplanacağı ve dinleneceği 3 bin 500 metre karelik bir meydan bulunuyor. Bu meydanda sanatsal ve görsel aydınlatma objeleri, oturma yerleri ve Alleben Deresi'nin iki tarafını bağlayan köprü de ayrı bir güzellik oluşturuyor.? dedi.

Engelli vatandaşları da unutmadıklarını belirten Sülü, Mehmet Apaydın Sokağı'ndan engellilere özel yolların hazırlandığı kaydetti.

Proje detayları hakkında bilgiler veren Fen İşleri Daire Başkanlığı peyzaj mimarı Pelin Yıldırım ise Alleben Deresi'nde, dere suyunun hızını azaltmak için yapılan genişlikler içinde adacık bulunan parkta, bu genişlikler üzerine parkın sirkülâsyonunu sağlayacak dairesel köprü inşa edeceklerini ifade etti. Yıldırım, 700 metre uzunluğunda genişleyen ve biyolojik olarak temizlenecek olan Alleben Deresi'nin içerisinde gondollar ve Venedik kayıkları ile gezilebileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber